Muzeul de Arheologie din Durrës rămâne închis până în octombrie 2023

Ministrul Culturii, Elva Margariti, anunță pe rețelele de socializare că Muzeul de Arheologie din Durrës, un obiect important de conservare a patrimoniului cultural al orașului antic, va fi restaurat. Acest muzeu va ramane inchis pana in octombrie a anului viitor, intrucat va fi supus restaurarii si muzezei, pentru a se transforma intr-un centru model care marturiseste istoria noastra, bogatia arheologica in limba timpului.
„Odată cu închiderea sezonului turistic, în care Muzeul de Arheologie din Durrës a fost unul dintre cele mai vizitate și active centre, datorită programului #EU4Culture, acest muzeu va fi supus unor lucrări de restaurare și muzeizare, pentru a se transforma într-un centru model care este martorul istoriei, bogăția noastră arheologică cu limbajul timpului. Muzeul va rămâne închis până în octombrie anul viitor!”.
Durrës este orașul care coexistă între antichitate și modernitate. În Muzeul de Arheologie sunt expuse obiecte importante prin care sunt povestite diferitele etape istorice prin care a trecut orașul.
Muzeul de Arheologie a fost deschis în martie 1951, de către Vangjel Toçi, cunoscut drept părintele arheologiei din Durrës. Primele obiecte au fost plasate într-o vilă cu două etaje, expunând acele artefacte care fuseseră descoperite până atunci din subteranul zonei Durrës. Dar de-a lungul anilor, clădirea Muzeului de Arheologie și-a schimbat locația de mai multe ori. Astăzi muzeul se află pe strada Taulantia, lângă Vollga. Inaugurat în 2015, are peste 2.000 de obiecte din preistorie până în secolul al IV-lea d.Hr.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here