În perioada 19-24 septembrie, la Academia de Film și Multimedia “Marubi” va avea loc cea de-a 17-a ediție a Festivalului Internațional de Film pentru Drepturile Omului. 37 de filme din 3200 de aplicații vor fi difuzate la Tirana, în timp ce deschiderea de luni începe cu un omagiu adus Ucrainei.

Festivalul se concentrează pe drepturile tinerilor și pe o dăruire specială pentru lupta din Ucraina. Festivalul debutează cu o expoziție de fotografii, cu fotografii din războiul din Ucraina, realizată în colaborare cu ambasada Ucrainei la Tirana, precum și cu proiecția în premieră a filmului canadian „ANTIGONE” al regizoarei Sophie Deraspe, o adaptare după tragedia lui Sofocle. în Montrealul modern, care tratează subiectul emigrării.

Festivalul va prezenta filme la Academia Marubi, în grădina langa cladirea guvernului, la cinematograful „Maxks Velo” din Laprakë, la arhiva centrală de film din fostul Kinostudio și în alte locații precum Academia de Ordine și Parlamentul Albaniei. Festivalul are sprijinul municipalității din Tirana, al Ambasadei Canadei, al Misiunii Uniunii Europene etc.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here