Ministrul Finanțelor și Economiei, Delina Ibrahimaj, a garantat că doar 4% din familiile albaneze cheltuiesc mai mult decât 800 de kW”. Ibrahimaj a dezvăluit că 96% dintre consumatorii de familie consumă mai puțin de 800 de kilowați.
„Sunt 96 la sută dintre consumatorii casnici care consumă mai puțin de 800 de kilowați și doar 4 la sută dintre consumatorii casnici consumă peste 800 de kilowați. Sunt convins că categoriile nevoiașe nu se încadrează în acest 4 la sută. Acești 4 la sută sunt categorii care își pot permite costul crescut al energiei electrice”.
Pentru familiile care nu depășesc banda de 800, prețul nu se modifică și vor continua să plătească energie electrică la 9,5 Lek.
Prețul de ALL 42 per kilowatt va fi în vigoare până pe 31 decembrie, în timp ce în ianuarie 2023 este de așteptat să fie stabilit un nou preț pentru banda de peste 800 de kilowați/oră, în funcție de fluctuațiile bursierei. Noul preț nu afectează afacerile. În urmă cu câteva zile, în Portul Vlora au ajuns cele două nave închiriate de guvern care vor produce energie electrică. Cele două platforme plutitoare sunt de așteptat să producă 110 megawați oră de energie electrică și să contribuie la creșterea producției interne în condițiile crizei globale. Doar prin cantitatea care va fi produsă de aceste nave se preconizează că 15% din nevoile de consum intern vor fi acoperite. Se așteaptă ca navele să producă prima cantitate de energie în luna noiembrie.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here