Crește costul energiei pentru familiile care consumă mai mult de 800 kwh

De la 1 octombrie, crește costul pentru familiile care consumă mai mult de 800 kwh.

Planul guvernului de a restabili schema de preț la energie se va traduce în costuri mai mari pentru un număr semnificativ de abonați.

În această iarnă, facturarea se va face în pachete: cine cheltuiește mai mult de 800 de kilowați va plăti mai mult. Sub această valoare se vor plăti 9,5 ALL/kilowatt. Restricția energetică pentru gospodăriile care consumă peste 800 kwh va afecta aproape 48.500 de gospodării.

CAE a cerut familiilor să stingă 2 lămpi timp de 4 ore pentru a economisi energie electrică și costul pe care trebuie să-l plătească la sfârșitul lunii.

Potrivit CAE acest lucru ar aduce cu 654 de lei mai puțin în factură și ar economisi 3.500 MWh și 39,3 milioane de lei pe an.

“Economisim energie pentru a o avea! De fiecare dată când economisești energie, ai economisit bani! Oprește 2 lămpi timp de 4 ore, în fiecare zi, iar asta se va traduce în 58,4 kWh economisiți pe an și 654 Lek mai puțin pe factura ta. Dacă această acțiune ar fi realizată de fiecare gospodărie dintr-un oraș din țară, s-ar economisi în medie 3.500 MWh și 39,3 milioane ALL pe an, în timp ce sistemul energetic ar economisi din costurile de import în condițiile actuale, o medie de 307 milioane de ALL pe an pentru fiecare oraș”, a scris CAE într-o postare.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here