Șeful diplomației europene, Josep Borrell, a dat vestea mult așteptată că Kosovo și Serbia au rezolvat disputa privind circulația cetățenilor lor peste granițe. Serbia a fost de acord să elimine documentele de intrare-ieșire pentru cetățenii cu cărți de identitate din Kosovo și că Kosovo a fost de acord să nu elibereze astfel de documente cetățenilor care dețin cărți de identitate sârbe. După o lungă ezitare, Serbia a fost de acord să elimine documentele de intrare-ieșire pentru cetățenii din Kosovo. Șeful UE descrie încheierea acordului drept o soluție istorică. Reamintim aici că decizia Guvernului kosovar din 26 iunie cu privire la numerele de înmatriculare și documentele sârbe a crescut tensiunile în nordul țării.
Președintele Bajram Begaj a reacționat după acordul încheiat între Kosovo și Serbia privind mijloacele de identificare. Begaj scrie că acordul este în interesul tuturor cetățenilor.
Rama a descris-o ca fiind o veste bună, în timp ce se așteaptă ca această evoluție să ducă dialogul la un nou nivel. Chiar și opoziția albaneză a reacționat cu privire la încheierea acordului. Şeful Partidului Democrat, Sali Berisha, şi liderul Partidului Libertăţii, Ilir Meta, au salutat vestea acordului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.