Șeful diplomației europene, Josep Borrell, a dat vestea mult așteptată că Kosovo și Serbia au rezolvat disputa privind circulația cetățenilor lor peste granițe. Serbia a fost de acord să elimine documentele de intrare-ieșire pentru cetățenii cu cărți de identitate din Kosovo și că Kosovo a fost de acord să nu elibereze astfel de documente cetățenilor care dețin cărți de identitate sârbe. După o lungă ezitare, Serbia a fost de acord să elimine documentele de intrare-ieșire pentru cetățenii din Kosovo. Șeful UE descrie încheierea acordului drept o soluție istorică. Reamintim aici că decizia Guvernului kosovar din 26 iunie cu privire la numerele de înmatriculare și documentele sârbe a crescut tensiunile în nordul țării.
Președintele Bajram Begaj a reacționat după acordul încheiat între Kosovo și Serbia privind mijloacele de identificare. Begaj scrie că acordul este în interesul tuturor cetățenilor.
Rama a descris-o ca fiind o veste bună, în timp ce se așteaptă ca această evoluție să ducă dialogul la un nou nivel. Chiar și opoziția albaneză a reacționat cu privire la încheierea acordului. Şeful Partidului Democrat, Sali Berisha, şi liderul Partidului Libertăţii, Ilir Meta, au salutat vestea acordului.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here