Descoperirile arheologice au făcut lumină asupra așezărilor timpurii din teritoriile albaneze.

Ministrul Culturii, Elva Margariti, anunță prin intermediul rețelelor de socializare că lângă satul Buqeze din Lin, au fost efectuate săpături arheologice potrivit arheologilor, datează de acum 7500 de ani.

Suprafața așezării preistorice este considerată a fi în jur de 35.000 m2. Potrivit directorului științific al proiectului, Adrian Anastasi, au fost descoperite elemente din lemn, care mărturisesc modul de construcție și arhitectură. În timpul săpăturilor, ies la iveală unelte din silex, diverse vase ceramice, fragmente de oase de animale și au fost prelevate probe sedimentologice pentru analize de laborator.

Aceste săpături sunt de așteptat să dea rezultate importante pentru arheologie și istoria noastră.

Arheologul Adrian Anastasi a declarat pentru „Euronews Albania” că este o aşezare de 35.000 de metri pătraţi, una dintre cele mai mari din Balcani. „Am reușit să identificăm o parte din pilon care se întindea pe pământ și pe malul lacului. Avem numeroase descoperiri în construcții din lemn. Până acum, există puține informații despre cum se lucra lemnul în urmă cu 7.500 de ani”, a spus arheologul.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here