Acuzați de spionaj, cei trei turiști străini rămân la închisoare

Cei trei cetățeni străini, doi ruși și un ucrainean acuzați de spionaj, au fost recunoscuți cu măsura de securitate „Arestarea în închisoare”. Cetățenii Svetlana Timofeeva, Mihail Zorin și Fedir Alpatov au cerut măsuri de securitate mai blânde în fața judecătorului Pajtime Fetahu, însă această cerere nu a fost acceptată cu argumentul că cei trei tineri sunt necesari pentru anchetă și înlăturarea lor poate fi în pericol. Ei au fost arestați sâmbătă după ce au intrat în uzina militară din Gramsh fără permisiunea de a face fotografii. Ei au susținut inițial că sunt bloggeri și au făcut aceleași fotografii în alte țări.
Cei trei tineri au fost acuzați de spionaj. Cazul a fost tratat cu sensibilitate de judecătorul Pajtime Fetahu, care a închis porțile presei la câteva minute după începerea ședinței. La finalul ședinței, judecătorul a acceptat cererea procuraturii și a impus măsura „arestului închisorii”, decizie căreia i s-a opus avocații.
Sajmir Visha, avocatul ales de ucraineanul Alpatov, a declarat că clientul său nu are nimic de-a face „categoric cu serviciile rusești”.
Demir Çiftja și Aldi Kaçi, doi avocați desemnați în principal lui Mikhail Zorin și Svetlana Timofeeva, au contestat și ei pretențiile acuzării, dar au luat poziții diferite cu privire la măsura arestării.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here