Publicarea salariilor la sfârșitul anului trecut a evidențiat informalitatea pe piața muncii. Recent, guvernul a decis să înăsprească măsurile împotriva marilor afaceri care nu își declară salariile reale ale angajaților, dublând amenzile pentru entitățile care fac evaziune prin ascunderea salariilor. Din septembrie, fiecare subiect sesizat despre salarii va trece prin control. Pentru combaterea informalității, administrația fiscală va demara controale fizice în întreprinderile care au fost vizate și notificate pentru subdeclararea salariilor.
Ministrul Finanţelor, Delina Ibrahimaj a spus că aceşti subiecţi au avut până pe 20 august să reacţioneze.
Faza a doua a acțiunii anti-informalitate este concentrată pe Sectorul Societăților de Asigurări, Sectorul Media și Comunicare și Sectorul Instituțiilor de Învățământ Particular.
În centrul atenției sunt și contribuabilii identificați ca expuși în inițiativa din decembrie 2021, dar care nu au avut o reacție pozitivă.
Acest lucru vine după ce s-a stabilit că pentru mulți angajați a fost declarat salariul minim, iar pentru o altă parte salariile au fost declarate semnificativ mai mici decât media pieței pentru aceste activități. Taxele precizează că aceste sectoare au fost evaluate ca fiind expuse riscului de subdeclarare a salariilor și nu au răspuns pozitiv apelului Administrației Fiscale de a face declarația lor reală cu inițiativa din decembrie anul trecut.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here