Înființat în Biblioteca Națională “Colțul cărții ucrainene”

Un „Colț al cărții ucrainene” este înființat în Biblioteca Națională a Albaniei. În urmă cu câteva zile, în Biblioteca Națională a fost inaugurat „Colțul cărții ucrainene”. La această ceremonie au fost prezenți ambasadorul Ucrainei la Tirana, E.S Dl. Volodymyr Shkurov, și directorul Bibliotecii Naționale, Dl. Piro Misha.

Colecția de cărți a acestui colț, care a fost donată Bibliotecii Naționale, include publicații în ucraineană și engleză despre istoria, identitatea și cultura ucrainene și va continua să fie îmbogățită cu alte publicații.

Înființarea „ Colțul cărții ucrainene ” vine în cadrul proiectului „Raftul cărții ucrainene” care vizează schimbul cultural între țări inițiat de Prima Doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska.

“Poveștile noastre sunt evident destul de diferite, dar noi, albanezii, înțelegem destul de bine ce înseamnă atunci când un popor luptă pentru a-și proteja identitatea națională, cultura națională. Îmi doresc, ca toți albanezii, ca acest război să se încheie cât mai curând și ca poporul Ucrainei să iasă învingător din el”, spune directorul Bibliotecii Naționale, cercetătorul Piro Misha.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here