Copii și tinerii aromâni din Albania petrec o săptămână de neuitat la tabăra Oglinzi

Elevii aromâni din Albania, cu vârste cuprinse între 11 și 17 ani au plecat duminică pe 31 iulie de la Albania către Tabăra Oglinzi, Târgu Neamț. Ei au participat la programul ARC în perioada 1-08  august! Copii si tinerii aromâni aflati sub îndrumarea profesorilor au avut posibilitatea sa comunice cu semenii lor din Ucraina, Macedonia de Nord, Portugalia si Italia si sa cunoasca mai bine cultura poporului roman. 30 de participanti din Albania au pornit în marea aventură de vară la tabăra Oglinzi – Târgu Neamț să petreacă o săptămână de vacanță participând la activități, ateliere, drumeții și vizite la obiective turistice. Programul de tabere „ARC” organizat prin intermediul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, oferă copiilor din comunitatile istorice si diaspora stabiliți în afara granițelor României posibilitatea de a afla mai multe despre istoria, cultura și civilizația românească. Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, condus de secretarul de stat Gheorghe Cârciu sprijină comunitatea aromână din Albania și prin programele de finanțare nerambursabilă. Luni, pe 1 august Secretarul de stat al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni dl. Gheorghe Cârciu a fost prezent la tabăra Oglinzi. Dl. Secretar de Stat Cârciu a transmis un călduros bun venit tuturor copiilor si tinerilor aromâni din Albania care au sosit la miezul zilei la programul de tabere „ARC”. Aceasta este cea de-a 13-a ediție a programului ARC și participă 1200 de copii și tineri români din 18 țări ale lumii. Prietenii noi, seri cultural-distractive, excursii la Targu Neamt, Oglinz, Humulesti, Manastirea Agapia, Manastirea Varatec, activitati in ateliere de desen si pictura, istorie, geografie, dans, ore de lectura, drumatie la Castelul Neamt, vizite la Poiana Largului, Barajul Bicaz, Cheile Bicazului, la Lacul Rosu. Ultima zi a sejurului a fost rezervată activității culturale desfășurate de participanții înșiși și distribuirii diplomelor.
Un grup din Fieri a participat la această săptămână plină de activități vesele și emoții noi. Fundația „Harriet Martineau” își exprimă recunoștința și mulțumirile organizatorilor!
Mulțumim Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, Ministerului Sportului și Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse-România! Mulțumim Departamentului pentru Românii de Pretutindeni pentru donația de carte oferită copiilor nostri!

Mai multe detalii despre Taberele ARC 2022 la http://dprp.gov.ro/web/tabere-arc-2022/

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here