Ministrul Culturii, Elva Margariti, a declarat mai devreme că numărul de vizitatori ai unităților de patrimoniu cultural s-a dublat față de acum un an. Ea i-a invitat pe cetățenii care au ales țara noastră să se odihnească în acest sezon estival, să viziteze Parcul Arheologic Național Apollonia.

Ministerul Culturii, pe lângă proiectele de revigorare a siturilor de patrimoniu cultural, și-a asumat inițiativa de a le populariza prin deschiderea lor gratuită cetățenilor în ultima duminică a fiecărei luni.

„August este luna familiei și a sărbătorilor împreună. Parcul Arheologic Național Apollonia este o oportunitate de a recunoaște moștenirea culturală ca o suprapunere a civilizațiilor și culturilor care au supraviețuit secolelor”.

Parcul Arheologic Apollonia este un monument de patrimoniu cultural în contextul Apolloniei, lângă Pojan, raionul Fier. Parcul Arheologic Apollonia este o destinație în creștere. Îmbunătățirea infrastructurii și creșterea calității serviciilor în parcul național Apollonia sunt câțiva dintre factorii care au dus la creșterea numărului de vizitatori. Dar și peisajul fascinant, numeroasele obiecte și monumente care poartă, pecetea dezvoltării antichității, fac ca orașul antic să fie în atenția vizitatorilor. Apolonia este situată la 12 kilometri de orașul Fier.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here