Secretarul de Stat DRP Gheorghe Cârciu printre copii și tinerii din Albania

Luni, 1 august Secretarul de stat al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni Gheorghe Cârciu a fost prezent la tabăra Oglinzi – Târgu Neamț!

Dl. Secretar de Stat Cârciu a transmis un călduros bun venit tuturor copiilor si tinerilor aromâni din Albania care au sosit la miezul zilei la programul de tabere „ARC”. Aproape 30 de participanti din Albania au pornit în marea aventură de vară la tabăra Oglinzi – Târgu Neamț! Ei se vor bucura să petreacă o săptămână de vacanță participând la activități, ateliere, drumeții și vizite la obiective turistice.

Taberele ARC, organizate prin intermediul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, oferă copiilor aromâni stabiliți în afara granițelor României posibilitatea de a afla mai multe despre istoria, cultura și civilizația românească.

Mai multe detalii despre Taberele ARC 2022 la http://dprp.gov.ro/web/tabere-arc-2022/

Elevii aromâni din Albania, cu vârste cuprinse între 11 și 17 ani au plecat duminică de la Albania către Tabăra Oglinzi, județul Neamț. Ei vor sta participa la acest program în perioada 1-08  august! Copii si tinerii aromâni se afla sub îndrumarea doamnelor profesoare. Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, condusă de secretarul de stat Gheorghe Cârciu sprijină comunitatea aromână din Albania și prin programele DRP de finanțare nerambursabilă.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here