Președintele Republicii, Bajram Begaj, a decretat astăzi numirea generalului de brigadă Arben Voke Kingji în funcția de șef al Statului Major General al Forțelor Armate ale Republicii Albania. Generalul de brigadă Arben Kingji a deținut funcția de comandant al Forțelor Terestre.
Generalul 1 de brigadă Arben Kingji a condus până astăzi Forța Terestră FA și anterior a ocupat funcția de comandant al Batalionului de Sprijin la Statul Major al Forțelor Armate. Generalul de brigadă Arben Kingji a exercitat și alte atribuții precum cea de atașat militar al Republicii Albania în România. Anterior, a fost și comandant al Poliției Militare. A absolvit Cursul de Stat Major la Academia de Apărare din Tirana. Generalul de brigadă Kingji a deținut funcția de comandant de contingent în mai multe misiuni în Afganistan și Irak.
În 2016, și-a finalizat și studiile de drept la Universitatea Winsdom. Pentru contribuțiile sale la Forțele Armate, generalul de brigadă Arben Kingji a fost onorat cu mai multe medalii. Deține și medalia Vulturul de Aur, acordată de Președintele Republicii.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here