30 iulie, Ziua Mondială Împotriva Traficului de Persoane

30 iulie este Ziua Mondială Împotriva Traficului de Persoane. Fiecare ţară din lume este afectată de traficul de persoane, indiferent dacă este o ţară de origine, de tranzit sau de destinaţie pentru victime.

Traficul de persoane reprezintă o infracţiune prin care sunt exploataţi copii, femei şi bărbaţi în diferite scopuri, inclusiv muncă forţată şi sex. În ciuda faptului că din 2001 până astăzi, Guvernul Albaniei, cu sprijinul comunității internaționale, a implementat o serie de măsuri și programe pentru prevenirea traficului de ființe umane, 20 de ani mai târziu, traficul de copii din Albania, în special în scopul de exploatare sexuală, de a comite infracțiuni și în munca sclavă, continuă să se întâmple necontestat de nimic. Într-o publicație din mai a anului 2020, UNICEF, organizația Națiunilor Unite pentru Copii, a declarat: „În ciuda eforturilor sporite ale guvernului albanez, ale organizațiilor guvernamentale și ale societății civile de a lupta împotriva fenomenului, traficul continuă să fie o realitate pentru mulți cetățeni albanezi în special copiii și tineri”.

Cele mai frecvente motive ale traficului sunt: ​​exploatarea sexuală, munca forțată, cerșetoria, căsătoria forțată, vânzarea copiilor – tot ca si trimiterea ca soldati – vânzarea copiilor pentru trafic de organe.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here