Portalul U-Albania deschis pentru toți absolvenții de liceu

În perioada 29 iulie – 3 august, portalul U-Albania va fi deschis pentru toți absolvenții de liceu. Ministrul Educației și Sportului, Evis Kushi, a publicat datele aplicațiilor la programele universitare. Absolventii se vor înscrie pe portalul U-Albania. De asemenea, dna. Kushi a transmis un mesaj tuturor studenților care vor fi în sălile anului viitor.

În mesajul său, ministrul Kushi îi încurajează pe elevi să se bazeze pe înclinațiile și pasiunile lor, dar și să se consulte cu profesorii și părinții, pentru a face alegerea corectă și a crește șansele de a câștiga cel mai bun program potrivit pentru ei.

„V-aș invita să acordați maximă atenție programelor de studii pe care le-am desemnat ca prioritate națională. După cum știți, aceste programe sunt legate de mai multe domenii ale științelor umane, educatie, științele naturii, inginerie, agricultură și domeniul serviciilor.

Studenții excelenți și cei care aleg programe prioritare vor beneficia de scutire de taxe și de burse lunare în valoare de salariul minim, conform prevederilor VKM Nr. 386 aprobat în luna iunie a acestui an”, scrie ministrul. Ministrul Kushi a trimis o invitație tineriilor din Kosovo, care conform acordului semnat cu Kosovo, pot aplica pentru a urma studii superioare, cu drepturi egale ca studenții din Albania.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here