Începe sesiunea de admitere la instituțiile de învățământ superior pentru tinerii români de pretutindeni

„Învățătura trebuie să fie uneori un drum, întoteauna un orizont„, cum afirma Nicolae Iorga, pentru că educația ne deosebește, anii dedicați studiului îmbogățesc considerabil orientarea personală și profesională a fiecărei persoane. Potrivit site-ului www.dprp.gov.ro tinerii români de pretutindeni se pot înscrie în această perioadă pentru continuarea studiilor la instituțiile de învățământ superior din țară, putând opta pentru orice domeniu de interes.

Informații suplimentare privind admiterea la universitățile din România pot fi obținute accesând link-urile fiecăreia și transmițând dosarul de înscriere direct universității alese, parcurgând pașii concursului de admitere.

Instituțiile de învățământ superior de stat din România organizează concursul de admitere a românilor de pretutindeni la studii universitare de licență/ masterat/ doctorat, în baza autonomiei universitare, conform prevederilor din metodologia de școlarizare în învățământul superior.

Ambasada României în Republica Albania a informat persoanele de origine aromână, români de pretutindeni care doresc să efectueze studiile în România începând cu anul academic 2022-2023, transmitând următoarele informații:

-Pentru ridicarea declarației pe propria răspundere de asumare a apartenenței la filonul cultural românesc, vă puteți prezenta la sediul Ambasadei României la Tirana în zilele de 05, 06, 07, iulie 2022, în intervalul orar 09:00 – 12:00. Este necesar ca toți candidații să se prezinte cu ID sau pașaport valabil.

De asemenea Ambasada anuntă că „pentru depunerea declarațiilor, dosarelor, în vederea obținerii de burse pentru românii de pretutindeni, nu sunt percepute taxe, onorarii sau alte plăți imputabile candidaților.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here