Anunț voluntariat tabere de la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni va organiza, în colaborare cu Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și Ministerul Sportului, cea de-a XIII-a ediție a Programului de tabere ,,ARC” 2022, DESTINAT ROMÂNILOR DE PRETUTINDENI.

Vor participa peste 1200 de elevi, studenți, tineri și profesori din țările aflate în jurul granițelor și din Balcani, precum și din diaspora. Taberele urmează să fie organizate în Centrul de Agrement Oglinzi, Județul Neamț, în perioada 18 iulie-22 august și în centrul de Agrement Sângeorz-Băi, județul Bistrița Năsăud, în perioada 18 iulie-15 august 2022 în serii consecutive de câte 7 zile.

În programul de tabără sunt incluse activități educative, culturale și sportive, urmărindu-se facilitarea comunicării în limba română a tinerilor de etnie română din țările vecine și din diaspora de mobilitate, prin împărtășirea propriilor experiențe și stabilirea unor contacte interpersonale între tinerii români de pretutindeni. De asemenea vor fi organizate excursii la obiectivele istorice și culturale din zonă.

Costurile privind cazarea, masa și transportul de la București la tabere și retur ale voluntarilor vor fi asigurate de către organizatori, iar la final studenții vor primi adeverințe de voluntariat. Pentru cei interesați, ei pot trimite o scrisoare de intenţie, un CV și copia actului de identitate, la adresa de e-mail taberearc@dprp.gov.ro sau prin poştă, la adresa str. Muzeul Zambaccian, nr. 17, sector 1, Bucureşti, până la 1 iulie 2022.

Mai multe detalii: Despre programul de voluntariat – http://dprp.gov.ro/…/devino-voluntar-in-cadrul…/

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here