În seara de 23 iunie a început cea de-a IX-a ediție a Festivalului Internațional de Film DEA OPEN AIR. Pentru premiile DEA, comisiile de preselecție au inclus în program 39 de filme din 25 de țări ale lumii, oferite în patru competiții și un program special, care sunt urmate și evaluate de cinci jurii profesioniste.

Festivalul care durează până pe 28 iunie și-a început călătoria, cu o primire a realizatorilor participanți, pe covorul roșu, în curtea Universității de Arte. Ceremonia de deschidere a continuat cu proiecția primului film „Borders Raindrop”, de 93 de minute, o coproducție între Bosnia și Herțegovina și Muntenegru, a fost selectat ca prim film, de Nikola Mijovic și Vlastimir Sudar. După cinci ani de succes la Saranda, DEA OPEN AIR vine anul acesta pentru a patra oară la Tirana, pentru a împărtăși oferta de film și expertiza profesională europeană publicului, studenților și realizatorilor de film din capitală.

Cea de-a noua ediție a Festivalului Internațional de Film DEA OPEN AIR este finanțată de Centrul Național al Cinematografiei și are sprijinul Municipalității din Tirana, al Universității de Arte și al Ministerului Culturii din Republica Albania și al Ministerului Culturii din Republica Kosovo, care creează atmosfera de gazdă necesară pentru artistiști.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here