Muzeul Național de Istorie din Tirana continuă să fie o atracție culturală și istorică

Muzeul Național de Istorie din Tirana continuă să fie o atracție culturală și istorică pentru vizitatorii locali și străini pentru luna mai.
„În primele zile ale sezonului turistic în Albania, în incinta Muzeului Național de Istorie continuă să fie mulți vizitatori. O arată numărul mare de vizitatori pentru luna mai, unde numărăm 5245 de vizitatori în total”, spune Muzeul Național de Istorie într-o postare pe rețelele de socializare.
Studenții, vizitatorii străini și locali sunt interesați să afle mai multe despre istoria Albaniei din antichitate până în zilele noastre, au explicat acest lucru prin artefacte și obiecte expuse în pavilioanele Muzeului Național de Istorie.
Muzeul Național de Istorie a fost inaugurat pe 28 octombrie 1981 și este cea mai mare instituție muzeală din Albania. În incinta muzeului se află aproximativ 4750 de obiecte, care aparțin unei perioade lungi de timp începând din mileniul IV î.Hr. până în a doua jumătate a secolului XX. Muzeul își expune bunurile prin opt pavilioane. Pavilionul Antichității este unul dintre cele mai bogate din Muzeul Național de Istorie, cu aproape 400 de obiecte diferite.
Obiectele prezentate încep cu paleoliticul târziu, unde cultura preistorică se dovedește vie și puternică pe meleagurile noastre. Pe standul muzeului se află obiecte aparținând epocii bronzului (2100-1200 î.Hr.), precum și obiecte din epoca fierului (1200-450 î.Hr.), perioade care conturează trăsăturile ilirienilor.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here