Reprezentanții Departamentului pentru Românii de Pretutindeni au avut noi întrevederi online cu mediul asociativ românesc din Ukraina si diaspora. Potrivit site-ului dprp.gov.ro pe 7 iunies-a continuat seria întâlnirilor online cu profesorii, clericul și reprezentanții mediului asociativ românesc din Ucraina. Cu acest prilej, secretarul de stat Gheorghe Cârciu a dorit să felicite beneficiarii de granturi, declarați eligibili, din cadrul Programului Sprijinirea comunităților românești din Ucraina. La această întâlnire a fost prezentă doamna Irina Stănculescu, consulul general al României la Cernăuți, precum și reprezentanți ai oficiilor consulare din teritoriu.

Pe 8 iunie reprezentanții DRP au avut o altă întrevedere online cu mediul asociativ românesc din diaspora.

Temele de discuție abordate în cadrul reuniunii au vizat cererile transmise în cadrul sesiunii de finanțare nerambursabilă oferite de către DRP, sesiune deschisă până la data de 30 iunie 2022.

Precum cu mediul asociativ românesc din Ukraina reprezentanții Departamentului pentru Românii de Pretutindeni au supus atenției oportunitatea participării tinerilor români de pretutindeni la Programul de tabere ARC, ediția 2022. De asemenea, au fost discutate detaliile Programului destinat elevilor și tinerilor români de pretutindeni, ce vor avea ocazia să redescopere România prin activități educative și recreative.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here