1 iunie, Ziua internaţională a Copilului

Ziua internaţională pentru protejarea copilului este marcată în 50 de ţări din lume pe 1 iunie. La 14 decembrie 1954, Adunarea Generală a ONU a adoptat Rezoluţia nr. 836 pentru a proclama o Zi mondială a copilului. Adunarea a recomandat, ca începând din 1956, în toate ţările să fie instituită o Zi mondială a copilului, pentru ca ea să fie marcată „ca o zi a fraternităţii şi înţelegerii între copiii de pretutindeni, a activităţilor dedicate promovării idealurilor şi obiectivelor Cartei şi bunăstării copiilor din toată lumea, pentru întărirea şi lărgirea eforturilor pe care Naţiunile Unite le fac în favoarea copiilor din întreaga lume”, potrivit www.un.org.

Prima aniversare a fost în 1950. Decizia instituirii unei zile pentru protecţia copiilor a fost adoptată în cadrul unei sesiuni speciale din noiembrie 1949, desfăşurată la Moscova.

Ziua Universală a Copilului este o zi pentru a celebra copiii pentru ceea ce sunt, ci pentru a face cunoscut întregii lumi şi a lua măsuri în privinţa situaţiei copiilor care sunt abuzaţi, exploataţi şi discriminaţi.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here