O boală gravă a luat viața unuia dintre cei mai buni actori ai cinematografiei albaneze. Duminică dimineață, Enea Zhegu a închis pentru totdeauna ochii. El a jucat în filmul „Tomka și prietenii lui”, unde a interpretat personajul „Tomka”. Prieteni, colegi și nu numai au exprimat mesaje de condoleanțe pentru actor. Centrul Național pentru Cinematografie a scris duminică că Enea Zhegu va rămâne de neuitat.
“Actorul Enea Zhegu și-a pierdut viața, la vârsta de 57 de ani.
Enea Zhegu cu rolurile sale vor rămâne de neuitat pentru publicul albanez. În 1976, regizorul Dhimitër Anagnosti l-a ales pentru filmul „Maci pe pereți” în rolul lui Lelo.
Un an mai târziu, regizorul Viktor Gjika avea să-l ducă pentru filmul „Omul cu tunul” și în acest moment avea să fie ales de regizorul Xhanfize Keko pentru rolul principal al filmului „Tomka și prietenii lui”, adică pentru rolul lui Tomka care va deveni faimos când era încă elev în clasa a VII-a.
După Tomka, ar urma filmul „O alta viata”, regizat de Gëzim Erebara în 1986. Centrul Național al Cinematografiei își exprimă condoleanțe familiei și prietenilor!”
În mesajul său, ministrul Culturii, Elva Margariti, spune că acesta a fost un weekend de pierderi.
„Am trăit un weekend de pierderi. Am pierdut oameni buni, care într-un fel sau altul și-au pus amprenta asupra fiecăruia dintre noi.
Unul dintre ei a fost Enea Zhegu, care a dăruit copilăriei noastre un erou, copilul răzvrătit cu o perspectivă profundă, care a câștigat eternitatea de când a fost creat!”.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here