Pe scena concursului de la Eurovision, trupa “Kalush Orchestra” din Ukraina a lansat un apel pentru salvarea soldaților de la Azovstal.

„Curajul nostru impresionează lumea, muzica noastră cucerește Europa”, a scris președintele Volodimir Zelenski. „Vom face tot ce ne stă în putință pentru a găzdui într-o zi participanții și oaspeții Eurovisionului în Mariupolul ucrainean. Liber, pașnic, reconstruit”, a adăugat el. Pe scena concursului, trupa Kalush Orchestra a lansat un apel pentru salvarea soldaților de la Azovstal.

Ucraina se număra printre favorite. Așteptările au fost confirmate în cele din urmă, grație votului publicului. Sprijinul pentru piesa care a reprezentat Ucraina la Eurovision, „Stefania”, o piesă dedicată mamelor, interpretată de Kalush Orchestra, a fost mare.

Dupa cum este traditia, țara care câștigă Eurovisionul trebuie să găzduiască ediția viitoare a concursului.

România, cu artistul WRS, a încheiat concursul pe poziția a 18-a. Publicul din 40 de țări a fost cel care a schimbat, sâmbătă seara, ierarhia stabilită după votul juriilor de specialitate și a arat suport pentru Ucraina. 

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here