Finaliştii Eurovision 2022, România printre cei mai buni

Joi, într-un show transmis în direct la RTSH ,publicul din Albania a aflat lineup-ul complet al finalei Eurovision. Artişti din zece ţări, din totalul celor 18 participante la a doua semifinală, s-au calificat pentru finala din 14 mai. Sâmbătă în Marea Finală vor merge reprezentanţii Belgiei, Cehiei, Poloniei, Finlandei, Azerbaidjanului, Estoniei, Australiei, Suediei și Serbiei, alături de cei din Elveția, Armenia, Islanda, Lituania, Portugalia, Norvegia, Grecia, Ucraina, Republica Moldova și Regatul Ţărilor de Jos, calificaţi după semifinala din 10 mai. Ţările „Big Five” – Italia, Marea Britanie, Spania, Franţa, Germania sunt direct calificate în ultima fază a concursului.

Ca şi cele două semifinale, Finala Eurovision 2022 va fi transmisă în direct RTSH , sâmbătă, 14 mai, începând cu ora 22.00.

La conferinţa de presă ce a urmat anunţării finaliştilor, artiştii au tras la sorţi şi ordinea de intrare în concurs. WRS reprezintă România la Eurovision. Artistul a intrat pe scenă în semifinala a doua din 12 mai cu număr de concurs 13.

Astfel, România va intra în prima parte a finalei. Românii din toate țările participante la această ediție Eurovision (cu excepția României) vor putea vota din nou „Llamame” în Marea Finală, sâmbătă, 14 mai.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here