Duminică, 8 mai, la Biserica românească ,,Schimbarea la faţă (Sf. Sotir)” din Korcea a slujit în limba romãnă, alături de părintele Andrea Zhurka, părintele Dorel Tomoiagă de la Baia Mare, România.

Această slujbă a avut loc cu ocazia Duminicii Mironosițelor, precum şi a Zilei Europei, 9 mai. Slujba la Biserica Schimbarea la Față (Sf. Sotir) din Korcea ținută de părintele Andrea Zhurka şi de părintele Tomoiaga Dorel a avut loc în limba albaneză şi în limba română, alături de corul bisericii care a cântat cântece şi a înălțat rugăciuni atât în română, în albaneză, dar şi în dialectul aromân al limbii române.

Credinciosii adunați la biserică, în mare parte membri ai comunității de aromãni din Korcea, şi-au exprimat recunoştința şi aprecierea față de cei doi părinți, precum şi speranța că astfel de colaborări vor avea loc şi în viitor.

La sfârşit,, parintele Tomoiaga a ținut şi predica în care, pornind de la exemplul femeilor mironosițe, care au venit să unga cu mir trupul lui Isus Cristos după aşezarea lui în mormânt, a ținut să pună în evidență rolul foarte important pe care l-a avut şi îl are femeia creştină în societatea de azi.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here