Crește interesul pentru cursurile profesionale

Interesul tinerilor pentru cursurile profesionale crește.

Tinerii sunt din ce în ce mai interesați de cursurile profesionale. Incapacitatea de a se regăsi pe piață a crescut interesul tinerilor care urmează cursurile profesionale. Tinerii o traduc într-o investiție pentru ei înșiși, pentru a deschide în continuare o afacere.

Directorul Centrului de Formare Profesională nr.1 din Tirana, Hanëme Mata, a declarat într-un interviu pentru TV SCAN că interesul absolvenților este foarte mare și că aceste cursuri reprezintă o rampă de lansare pentru integrarea pe piața muncii. ea a descoperit că aproximativ 35 la sută dintre persoanele care aplică pentru calificări de formare profesională au absolvit studii superioare.

Se pare că gluma prim-ministrului Rama că „Există muncă, dar nu există profesioniști!” a servit ca un stimulent pentru a vă întoarce atenția la educația profesională și, astfel, a răspunde nevoilor pieței muncii.

Centrul de Formare Profesională nr. 1 din Tirana oferă un total de 42 de cursuri pentru toți șomerii în căutarea unui loc de muncă sau cei care doresc să se califice în continuare, în timp ce interesul este foarte mare. Cursurile au o durată medie de 4 luni și sunt oferite gratuit șomerilor în căutarea unui loc de muncă înscriși la oficiile de ocupare a forței de muncă. În timp ce pentru alte părți interesate se aplică tarife modeste de 3 mii-7 mii ALL.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here