Libertatea presei, cădere de 23 de locuri pentru Albania

Albania a scazut multe locuri în ceea ce privește libertatea presei. Dintre 180 de țări, țara noastră se află pe locul 103 în lume. Acest record negativ provine din raportul „Reporterilor Fără Frontiere” privind libertatea presei pentru 2022, care este publicat de Ziua Mondială a Libertății Presei. 3 mai găsește Albania printre țările problematice care au marcat un declin al acestei libertăți. În raportul Reporters fără Frontiere, situația libertății presei este pusă în pericol de amenințarea independenței editoriale față de reglementările partizane ale presei, de încălcarea integrității fizice de către crima organizată și de eșecul statului de a-și proteja angajații.3 mai, Ziua Mondială a Libertății Presei, a fost proclamată de Adunarea Generală a ONU în 1993 și servește drept reamintire guvernelor cu privire la necesitatea ca acestea să-și onoreze angajamentul față de libertatea presei.

Premierul Edi Rama a negat că a găsit raportul din 2022. Într-o postare pe rețelele de socializare, le-a numit „minciuni și fantezii”.

„În Albania, nu există nici mass-media intimidată, nici jurnaliști obstrucționați în libertatea lor. Chiar și în Albania sunt tot mai multe victime ale calomniilor, minciunilor și știrilor false! Se vorbește de procese cu jurnaliști, când de fapt nu există! Se vorbeste de legea anti-defaimare cand de fapt nu exista! Jurnaliştii victime ale violenţei poliţiei din Albania? Ce minciună! Jurnaliştii care critică guvernul se confruntă cu atacuri politice? Ce fantezie! “Auto-reglementare etică în mass-media albaneză? Ce batjocură! Lipsește doar titlul: Plângere pentru lipsa de libertate pentru că nu știm ce să facem cu libertatea!”

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here