7 elevi din clasa a XI-a ai școlii „Flatrat e Dijes” din orașul Fier conduși de cei doi profesori ai lor au participat vineri, 29 aprilie, la un târg la Gjirokastra, activitate organizată de „Junior Achievement Albania”. JAA este o organizație non-profit dedicată pregătirii tinerilor pentru lumea muncii și antreprenoriatului.
Echipa de tineri din Fier a venit cu o idee de servicii pentru care au pregătit un site de vânzare online. În sprijinul ideii lor, au pregătit spoturi și pliante care au ca scop în același timp prezentarea proiectului lor și vânzarea produselor.
Grupul a numit compania lor „ARM” și prin aceasta își propune să ofere un serviciu de încredere, rapid și sigur. Echipa condusă de Sindi Gjinika formată din: Vilma Zonja, Melisa Çepele, Edlind Mustafai, Klajdi Merkaj, Edna Bregu, Glendi Mëhillaj a întreprins această inițiativă ca parte a unuia dintre modulele pe care le-a ales în școală și care are legătură cu “Compania de elevi”.
Unul dintre membrii proiectului Vilma cu privire la această experiență spune: „Am muncit mult, este prima dată când construim un astfel de proiect. Este o experiență foarte frumoasă, dar și dificilă și ne-a învățat să lucrăm mai bine în echipă ”.
Pentru a veni la această idee, acești tineri de 17 ani au început cu preocupările care au apărut la oameni când fac cumpărături online. Potrivit acestora, oamenii sunt preocupați de produs, calitate, preț și transport și nu toate companiile îndeplinesc aceste criterii. Prin urmare, sub deviza „ARM – familia tuturor” s-au deplasat la Gjirokastra unde au prezentat la târgul de vineri o linie de afaceri care are cooperarea, încrederea și sprijinul pe care micile afaceri le au între ele, păstrând în același timp unicitatea fiecăreia. Pagina lor poate fi vizitată: pe:https://armcompanyshpk.wixsite.com/armcompany sau pe IG @a.r.m.company

Nu este prima dată când elevii acestei școli participă la activități extracurriculare. În urmă cu doar câteva săptămâni, membrii acestei echipe au adus la școala unde studiază 9 trofee de la Olimpiada Națională de Biologie, sau anul trecut încă un trofeu de la „Clubul de Dezbateri” unde au fost onorați din nou cu un premiu. Unii dintre câștigătorii de astăzi fac și ei parte din acest proiect de afaceri.
În 2021, multe dintre activitățile internaționale au avut loc online. Unul dintre acestea a fost programul Taberelor ARC pentru copii și tineri desfășurat în fiecare an în România. Datorită Fundației Harriet Martineau cu sediul la Tirana, anul trecut 8 copii și tineri din Albania au participat la acest program.
Printre aceștia, una dintre participanți, Vilma Zonja, datorită activității sale în acest program, a reușit să-și asigure un loc în ediția din acest an, care se va desfășura în format fizic în lunile iulie-august.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here