Războiul din Ucraina a avut consecințe drastice pentru economia noastră. În fiecare zi tot mai mulți albanezi se întreabă când se va opri creșterea prețurilor. Potrivit experților, stabilitatea este prevăzută după 1 an.

Conform celui mai rău scenariu, economiștii prevăd că cetățenii albanezi se vor confrunta cu o nouă creștere a prețurilor pentru cel puțin o perioadă de 1 an. Creșterea prețurilor a venit în principal ca urmare a războiului dintre Ucraina și Rusia și a redimensionării piețelor internaționale. Guvernul albanez a înființat două barje pentru a controla prețurile hidrocarburilor și ale celor 4 produse alimentare principale din coș.

Conflictul Rusia-Ucraina a afectat creșterea mare a prețurilor la alimente și petrol, care s-au reflectat rapid în Albania.

În urma înființării Comitetului de transparență pentru controlul prețurilor la combustibili la jumătatea lunii martie, a fost înființat Comitetul pentru prețurile produselor de coș, în principal: făină, ulei comestibil, orez și zahăr.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here