Pashti hârios cu sânâtati!

Biserica Sfântul Dimitri, din satul Mekat, regiunea din Vlora este un centru pentru credincioși din acest sat. În Vinerea Mare, copiii, bărbații și femeiile din satul Mekat au mers la Biserica Sfântul Dumitru. Locuitorii au avut grija de curtea bisericii, au mers la cimitir, au ajutat pe cei care nu puteau să ajungă la biserică.
Copiii s-au jucat, și s-au distrat în clasa unde ei fac orele de aromâna si româna ascultând muzică și vorbind între ei, iar când a venit timpul, organizați și toți împreună, s-au îndreptat spre Biserică.
Au fost prezenți primarul satului Berti Lera, dl. Mihal Gerveni care este mereu prezent și susținător la fiecare activitate ce se organizeaza la sat și dl. Socrat Koreta care este întotdeauna organizator și păstrează viu spiritul satului.
Preotul era în biserica din Selenica și i-a fost imposibil să vină la „Sfântul Dimitru” din Mekat, dar acești locuitori cu dragoste pentru credință și tradiții au urmat și continuă înșiși toate ritualurile.
Mulțumim acestui sat pentru toată munca grozavă pe care o face în educarea tinerei generații cu valorile tradițiilor aromâne!

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here