Două candidaturi la concursul de recrutare pentru directorul „Operei” din Tirana

Ministerul Culturii a amânat apelul deschis pentru funcția de director general al Teatrului Național de Operă, Balet și Ansamblu Folcloric din 29 martie până în 6 mai. Actuala directoare, Zana Çela, și-a confirmat candidatura, a depus dosarul, respectând termenul stabilit inițial de Ministerul Culturii pentru depunerea candidaturilor.

Zana Çela nu este singura in concursul pentru recrutare. Josif Gjipali și Zana Çela concurează din nou pentru funcția de director al Teatrului Național de Operă și Balet și al Ansamblului de cântece și dansuri populare. Cunoscutul tenor Gjipali și Çela au fost finaliști ai concursului pentru directorul general al „Operei” în anul 2016 după plecarea lui Ilir Kerni, dar la acea vreme alegerea prim-ministrului Rama, a fost exact actualul director, timp de aproape 6 ani.

Josif Gjipali este un tenor cunoscut cu o carieră de succes pe scena europeană. După o carieră de succes în Albania, debutează la opera La Scala, Milano și în toate cele mai prestigioase scene din Europa. În zilele următoare, sunt așteptate si alte nume care vor candida si vor fi făcute publice, întrucât termenul de depunere a cererilor a fost prelungit până pe 6 mai. Decizia de amânare a termenului a fost luată pentru a acorda mai mult timp de recrutare, întrucât existau incertitudini în privința criteriilor.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here