Socialiștii iau decizia: Rakipi nu este exclus din grupul parlamentar

Socialiștii iau decizia finală, Ornaldo Rakipi nu este exclus din grupul parlamentar

Socialiștii au luat astăzi decizia de a nu-l expulza pe Orlando Rakipi din Grupul Parlamentar al SP, al cărui tată, Aqif Rakipi, a fost declarat „non-grata” de către DSA. În cadrul ședinței s-a spus că responsabilitatea este personală, așa că deputatul nu are nicio legătură cu acuzațiile aduse tatălui său.

Aqif Rakipi a fost declarat „non-grata” de SUA în urmă cu câteva zile alături de 6 oameni de afaceri și politicieni din Balcanii de Vest. În ultima sesiune plenară, deputatul Orlando Rakipi a declarat că el și tatăl său au făcut recurs la decizia DASH și l-a învinuit pe Basha, spunând că acesta și-a calomniat tatăl pe nedrept.

Referindu-se la Departamentul de Trezorerie al SUA, Aqif Rakipi este implicat într-o influență dăunătoare în politică, implicat în grupuri de crimă organizată care au cumpărat voturi oferind bani, cadouri, promițând locuri de muncă în schimbul voturilor.

Este de menționat faptul că, în cadrul ședinței Grupului Parlamentar al SP, cel mai mare accent a fost pus pe procesul de alegere a noului Președinte. Deputații socialiști au aruncat în cutie plicul cu trei nume pentru șeful statului. Cele 3 preferințe ale fiecăruia dintre cei 74 de deputați vor rămâne confidențiale și din lista de 222 de nume care va fi procesată de grupul de lucru se vor afla doar candidații care au primit cel mai mult sprijin.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here