15 aprilie este si Ziua Mondială a Artei, ca o recunoaştere a contribuţiei oamenilor de artă la îmbogăţirea culturii şi spiritualităţii universale. „În viaţă, frumuseţea dispare. În artă, nu.”, spunea Leonardo Da Vinci, născut acum 570 de ani.

Această dată a fost aleasă, în mod simbolic, în memoria unui artist complet: sculptorul, pictorul, arhitectul și inventatorul Leonardo da Vinci (15 aprilie 1452–2 mai 1519). Pictor, sculptor, arhitect, muzician, inginer, inventator, anatomist, geolog, cartograf, botanist și scriitor, Leonardo da Vinci este considerat adesea cel mai de seamă geniu din întreaga istorie a omenirii.

În fiecare an, la 15 aprilie, întreaga lume recunoaşte imensa contribuţie a artiştilor la îmbogăţirea culturii şi spiritualităţii noastre, sărbătorind Ziua Mondială a Artei.

«Scopul artei este acela de a spăla, de pe sufletele noastre, praful vieţii de zi cu zi» rostea atât de simplu marele Pablo Picasso.

Instituită la iniţiativa Asociaţiei Internaţionale de Artă, în cadrul celei de a XVII-a Adunări generale din 2011, de la Guadalajara, Mexic, Ziua mondială a artei a fost marcată pentru prima dată în anul 2012, potrivit Agerpres.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here