Peste 130 de reprezentanți ai mediului asociativ românesc din diaspora au participat pe 7 aprilie 2022 la videoconferința organizata de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP).

Finanțările nerambursabile puse la dispoziție de către (DRP) dar și o serie de informații de interes general, precum recensământul organizat în România, au fost principalele teme discutate.

Potrivit site-ului dprp.ro Secretarul de stat Gheorghe Cârciu alături de echipa DRP, au răspuns întrebărilor ale românilor din țări precum Italia, Belgia, Marea Britanie, Germania, Austria, Spania, Luxembourg etc. care au vizat fie anumite condiții de eligilibilitate din Ghidul Beneficiarului, devizul de cheltuieli sau perioada de desfășurare a anumitor propuneri de proiecte care au fost trimise.

“Vă mulțumesc pentru că ați dat curs inițiativei noastre de a ne reuni periodic să schimbăm idei, să ne cunoaștem, să vă înțelegem mai bine dificultățile cu care vă confruntați în afara granițelor și bineînțeles să vă oferim sprijin dar, în același timp, să venim cu soluții concrete împreună cu celelalte instituții ale statului român. Suntem în slujba dumneavoastră, a românilor de pretutindeni și doar împreună vom reuși tot ce ne-am propus!” a declarat secretarul de stat Gheorghe Cârciu.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here