Crucea Roșie Albaneză închide campania în ajutorul Crucii Roșii Ucrainene

Crucea Roșie Albaneză (CRA) de la începutul conflictului din Ucraina a urmărit îndeaproape evoluția situației, în special consecințele tragice asupra populației civile, uciși, răniți și milioane de persoane strămutate, în interiorul și în afara țării. ANC, ca parte a Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie, și-a arătat solidaritatea față de munca altruistă a colegilor noștri de la Crucea Roșie ucraineană, precum și cu alte componente ale Mișcării implicate în operațiuni de urgență pe teren.

În acest context, Crucea Roșie Albaneză, în primele zile de conflict, a lansat o campanie publică de strângere de fonduri în sprijinul Crucii Roșii Ucrainene, pentru a veni în sprijinul populației civile afectate de lupte. În cadrul campaniei au fost implicate toate capacitățile umane, personalul și voluntarii din toate filialele asociației din țară, care au sensibilizat comunitățile să doneze valori bănești.

La finalul acestei campanii, fondurile strânse de persoane fizice, afaceri și diverse instituții s-au ridicat la 30.000 USD. Această sumă a fost virata direct în contul bancar al Crucii Roșii Ucrainene deschis în acest scop, pentru a-și îndeplini misiunea umanitară de a ajuta populația civilă afectată de acest conflict.

Între timp, alți 20.000 de dolari au fost donați din rezerva Crucii Roșii Albaneze pentru a răspunde apelului Federației Internaționale a Societăților de Cruce Roșie și Semilunii Roșii pentru asistență pentru a ajuta Ucraina și alte țări afectate din conflict.

Contribuția Crucii Roșii Albaneze, deși modestă în raport cu nevoile, este un semn de simpatie și expresie de umanitate a cetățenilor albanezi pentru atenuarea suferinței oamenilor afectați de acest teribil conflict.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here