Proiectul ce va reprezenta Albania la cea de-a 59-a ediție a Bienalei de Artă de la Veneția,  a fost prezentat marți, 4 aprilie 2022, în cadrul unei intalniri cu jurnaliști.

Albania va fi reprezentată la cea de-a 59-a ediție a Bienalei Internaționale de Artă de la Veneția, cu opera lui Lumturi Blloshmi.

Într-o atmosferă prietenoasă, între artiști și jurnaliști, curatorul Adela Demetja și-a împărtășit conceptul curatorial pentru reprezentarea Albaniei în această Bienală.

Curatorul Adela Demetja și-a împărtășit conceptul curatorial de reprezentare a Albaniei în această arenă internațională a artei vizuale: arhiva digitală a artistei și o secvență din filmul documentar experimental, care aruncă lumină asupra lumii.

Lumturi Blloshmi a lucrat în mai multe instituții culturale, cel mai recent la Institutul Monumentelor Culturale din Tirana. A realizarat un număr tot mai mare de expoziții personale, atât în ​​interiorul țării, cât și în afara ei. A murit din cauza COVID-19 pe 27 noiembrie 2020.

Bienala Internațională de Artă de la Veneția este cel mai mare eveniment de artă contemporană din lume. Biografia extraordinară a lui Lumturi Blloshmi, personalitatea ei puternică și mai presus de toate operele de artă de calitate, fac din ea o valoare unică și semnificativă pentru arta contemporană națională și internațională.

Bienala va avea loc de la 23 aprilie – 27 noiembrie 2022.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.