Acordat titlul”Onoarea districtului”Gjirokastra pentru Jovan Jorgji Dimitrescu

  • Consiliul Regional a anunțat în data de 16.02.2022 decizia pentru acordarea titlului de “Onoare a Districtului” pentru domnul Jovan Jorgji Dimitrescu. Decizia a intrat în vigoare imediat.
  • Acordarea titlului lui Dimitrescu a fost cu această motivație: „Pentru contribuții valoroase la excelenta conviețuire dintre albanezi și comunitatea aromână, acționând cu înalte îndatoriri de stat în beneficiul Albaniei, profesor, conducător de școală și patriot care a participat la ridicarea drapelului în orașul său natal”;
  • Potrivit deciziei „Comisia de revizuire a titlurilor de onoare” precum și Sectorul Finanțe și Dezvoltare Regională sunt responsabile de punerea în aplicare a prezentei Hotărâri.
  • Acordarea titlului de către Consiliului Regional a fost la reunirea la data de 15.02.2022, în baza Legii nr. 139, din 17.12.2015 „Cu privire la administrația locală”, articolul 77, lit. II, Legea nr. 112/2013, modificată „Cu privire la decorații, titluri de onoare, medalii și titluri onorifice locale în Republica Albania” ca răspuns la cererea primită la Consiliul Regional de către Prefectul Regiunii Gjirokastra, domnul Odise Kote.
  • Cerera a fost depusă de către Fundația Culturală Nicolae Iorga din Saranda.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here