Comitetul Tehnic ridică restricțiile privind adunările.

Pandemia pare să fie pe cale de dispariție pe teritoriul albanez și acest lucru se reflectă în numărul tot mai scăzut de spitalizări. Comitetul Tehnic de Experți, în următoarea ședință a transmis prin cifre o altă situație din ceea ce am trecut cu luni în urmă, unde harta era aproape roșie.

Șefa pentru repartul bolilor infecțioase, Najada Çomo, a spus că există o reducere a numărului de spitalizați.

„Avem o scădere a numărului de pacienți și avem 15-20 de cazuri internate. Numărul de pacienți este de până la 3 cazuri pe zi. Cel mai afectat grup de vârstă 45-60 de ani. Pentru prima dată, numărul de pacienți predomină față de numărul de pacienți. Numărul persoanelor care au decedat a scăzut. „Continuați să vă vaccinați, deoarece este o modalitate de a evita boala”, a spus Çomo.

În ultimele 24 de ore în țara noastră au fost înregistrate 82 de cazuri pozitive de Covid-19 și nicio pierdere de viață.  Comitetul Tehnic a hotărât că de mâine nu vor mai fi restricții la adunări.

În cadrul întâlnirii s-a anunțat că a fost ridicată restricția de 50 de persoane la adunări și regula de umplere a până la 30% din spațiul în care se desfășoară aceste activități, în timp ce celelalte reguli rămân în vigoare.

Recunoscând că situația cu pandemia din țară se îmbunătățește, președintele Comitetului Tehnic de Experți, Mira Rakacolli nu uită să sublinieze importanța vaccinării.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here