Premierul Rama: Afacerile trebuie să declare salariile reale ale angajaților

Nedeclararea salariilor reale, din păcate rămăne una dintre cele mai răspăndite forme de evaziune din țară. Se reflectă de ani de zile că majoritatea entităților declară angajați cu un salariu minim, sau cu salarii care sunt departe de cel real. Angajații declară salarii mici, deoarece primesc mai mulți bani. Dar acest lucru va avea consecințe în viitor, întrucât beneficiile la pensie vor fi minime. Într-o întâlnire susținută cu importatori, exportatori și reprezentanți ai lanțului de aprovizionare premierul Rama a dat ultimul ultimatum că, dacă există afaceri care nu declară salarii, acestea nu vor fi tolerate de unitatea de anchetă fiscală. 

„Ne uitam la declarațiile de salarii și doar din revizuirea salariilor ca urmare a cererii, a apelului de a scoate la lumină mai mult din salariu, știm că salariile în Albania în sectorul privat sunt parțial vizibile, o parte sunt invizibile. Noi avem o creștere medie la salariile de 90 de mii lek. Vom continua să cerem asta. 

Unitatea pe care am înființat-o a intrat în anchete. Facem apel la toată lumea să-și pună salariul în declarația de salarii, pentru că nu va fi nicio toleranță acolo unde vor fi prinși. Daca gresesti cu salariile de la ancheta fiscala, atunci se vor duce la procuratura. 

„Nu putem vorbi de pensii mici și între timp să toleram ca pensiile să fie lovite de lipsa platiilor asigurării pentru respectivul salariu”, a spus Rama. 

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here