Situația din Arhiva Cadastrului Durrës este dincolo de imaginație. Acesta a fost mesajul de alarmă dat de șeful Cadastrului, Artan Lame, care și-a exprimat îngrijorarea cu privire la neajunsurile create. Apelul lui către cetățeni a fost să nu intervină, pentru că nimic nu se va schimba. Stând în același rând, a spus pe tonuri ironice: „cine are putere, să se ducă la Rama”. Lame a afirmat că cetățenii nu trebuie să știe unde se află birourile de Cadastru, dar ar trebui să aplice și să aștepte să primească serviciul de la e-Albania. 

Lame a precizat că arhiva are 1063 de registre și dintre acestea 152 de registre imobiliare sunt în stare bună. Alții prezintă atingeri și schimbări în interiorul lor. Din aceste registre lipsesc 730 de pagini. 

„Situația moștenită în biroul arhivei de înregistrare a proprietățiilor din Durrës, depășește orice imaginație. Arhiva are 1063 registre si dintre acestea, 152 registre imobiliare sunt in stare buna, celelalte prezinta retusuri si modificari in cadrul acestora. Din aceste registre lipsesc 730 de pagini. Luați unul dintre aceste registre și veți vedea că foaie după foaie diferă. Oricine a lucrat chiar și o singură zi în administrație știe că registrele sunt secretate, legate deschis și nu trebuie atinse. Deci doar paginile care lipsesc complet. „Sunt 569 de pagini duplicate”, a spus el, printre altele. 

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here