15 concurenți participă la festivalul “Marie Kraja” ediția XVIII

Festivalul internațional de voce de operă „Marie Kraja” este așteptat să aibă loc pe 29 și 30 martie pe scena Teatrului Național de Operă și Balet. Publicul teatrului se va putea bucura de două seri cu muzică selectată din repertoriul mondial al compozitorilor Puccini, Gounod, Bellini, Mozart, Bizet, Verdi, Rossini etc. dar și cântece lirice destul de populare.

În ambele nopți ale festivalului va avea loc o trupă de balet, unde anul acesta urcă pentru prima dată pe scenă mulți tineri dansatori.

Directorul TNOBAP Zana Çela, care este fondatorul acestui festival dar și în juriu, a declarat că scopul este noile talente.

„Săptămâna viitoare, Tirana va vorbi limba muzicii clasice, limba operei. „Scopul este de a descoperi noi talente”, a spus Çela, printre altele.

Un total de 15 concurenți de pe patru continente vor concura pentru a primi premiul numit după unul dintre fondatorii operei albaneze „Marie Kraja”.

Aceștia vor fi judecați de un juriu internațional, compus din regizori ai marilor opere europene.

Concurenții celei de-a 18-a ediții sunt din Ucraina, Albania, Coreea de Sud, Slovenia, Africa de Sud, China, Elveția, Serbia, Germania etc.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here