Ministrul Culturii anunță că 2022 a fost declarat „Anul lui Ali Podrimja”

Albania și Kosovo vor face ecou versurile poetului Ali Podrimja. Ministrul Culturii anunță că 2022 a fost declarat „Anul lui Ali Podrimja” și că fără niciun motiv poate exista o divizare între poeții Albaniei și poeții din Kosovo. Ali Podrimja a fost un scriitor albanez din Kosovo. Autor a peste zece volume de poezie și este considerat astăzi de critici drept cel mai tipic reprezentant al poeziei albaneze de astăzi și ca poet cu nume și scară internațională. Anul acesta se împlinesc 80 de ani de la nașterea poetului și 10 ani de la despărțirea sa de viață 

Nu poate exista o diviziune între poeții Albaniei și poeții din Kosovo, ei aparțin tuturor albanezilor, așa că am declarat 2022 „Anul lui Ali Podrimja”. 

Un omagiu adus împlinirii a 80 de ani de la nașterea unuia dintre poeții noștri marcanți, care ne-a făcut să iubim și mai mult Kosovo și să-i simțim durerea. 

 Biblioteca Națională a Albaniei și Centrul Național pentru Cărți și Lectură vor organiza o serie de activități nu numai despre acest autor, ci despre poezie, concretizând calendarul comun Albania-Kosovo”. 

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here