Astăzi, 23.03.2022 la Biserica romănească ,,Schimbarea la față” din Korcea a avut loc slujba de pomenire a eroului martir al aromanilor Papu Llambro Ballamace. Cu aceasta ocazie a fost evocată figura marelui erou care a murit apărând identitatea, libertatea şi demnitatea românilor din Albania.

Au luat cuvântul d-na Vilma Cocea, vicepreşedinte al Asociației Aromânii din Albania, Filiala Korce, dl. Pano Bakalli, preşedintele Fundației “Iorga” din Saranda, dl. Profesor Pandi Bello.

În continuare s-au depus coroane de flori la bustul lui Papa Llambro Ballamaci, ridicat de curând la Korcea în apropierea Bisericii, de către Fundația Nicolae Iorga.

Preotul Papalambru Balamace, a fost ucis la 23 martie 1914.

Aromânii din Corcea au adus astfel, un omagiu, marelui erou care și-a dat viața pentru credința în libertate și pentru demnitatea aromânilor.

2 COMENTARII

  1. […] După slujba de pomenire, figura marelui erou care a murit apărând identitatea, libertatea şi demnitatea românilor din Albania a fost evocată de Vilma Cocea, vicepreşedinte al Asociației Aromânii din Albania – Filiala Korce, Pano Bakalli, preşedintele Fundației „Iorga” din Saranda și Profesorul Pandi Bello, informează portalul de știri arumun.com. […]

  2. […] După slujba de pomenire, figura marelui erou care a murit apărând identitatea, libertatea şi demnitatea românilor din Albania a fost evocată de Vilma Cocea, vicepreşedinte al Asociației Aromânii din Albania – Filiala Korce, Pano Bakalli, preşedintele Fundației „Iorga” din Saranda și Profesorul Pandi Bello, informează portalul de știri arumun.com. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.