Basha demisionează de la conducerea Partidului Democrat

Lulzim Basha a demisionat de la conducerea Partidului Democrat. Acum este deputatul Enkelejd Alibeaj care îl înlocuiește.

Lulzim Basha a demisionat din funcția de președinte după mai bine de opt ani de la conducerea Partidului Democrat și de la înfrângerile succesive în alegeri, clasându-se pentru prima dată pe a treia forță politică din țară.

El a făcut publică decizia în cadrul unei ședințe comune a grupului parlamentar, a consilului de conducere și a președinților filialelor.

După demisia lui Lulzim Basha, Enkelejd Alibeaj a preluat postul de președinte al Partidului Democrat pentru o perioadă de tranziție.

Acest lucru a fost confirmat de Secretarul General al Partidului Democrat, dl. Gazment Bardhi, care i-a chemat pe cei doi vicepreședinți ai sediului democrat pe doamna Jorida Tabaku și pe domnul Enkelejd Alibeaj.

Conform Statutului Partidului Democrat, în cazul demisiei președintelui, vicepreședinții partidului sunt propuși Consiliului Național, iar atunci s-a decis cine va prelua conducerea sediului democrat.

Potrivit Secretarului General, în cadrul întâlnirii cu cei doi vicepreşedinţi, Jorida Tabaku a renunţat la dreptul statutar de a fi nominalizată în Consiliul Naţional la conducerea PD.

În consecință, Enkelejd Alibeaj este ales președinte al Partidului Democrat până la decizia instituțiilor partidului.

După 17 ani în politică, Basha a decis să se demisoneze.

Fostul premier Sali Berisha spune că acum prioritatea lui este unificarea democraților.

Printre altele, el scrie că îi invită pe toți democrații să se unească pentru a întări Partidul Democrat.

Ambasada americană la Tirana a salutat decizia lui Lulzim Basha de a demisiona din funcția de lider al DP.

În anunțul difuzat pe rețelele de socializare, se subliniază că decizia luată astăzi de Lulzim Basha de a demisiona din funcția de președinte al Partidului Democrat merită respect.

Ambasada SUA scrie că acest act demonstrează o adevărată conducere, subliniind totodată că o opoziție puternică este esențială pentru democrație.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here