DRP lansează programul “Sprijinirea comunităților românești”

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP) a lansat apelul de selecţie a beneficiarilor de granturi pentru programul “Sprijinirea comunităților românești din Ucraina”.

Potrivit site-ului “drp.ro “În contextul deteriorării grave a situației de securitate din Ucraina și din regiunea Mării Negre, și a analizelor nevoilor comunității românești din această zonă, în îndeplinirea mandatului său, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP) lansează Apelul competitiv de selecţie a beneficiarilor de granturi pentru Programul Sprijinirea comunităților românești din Ucraina. De asemenea prin acest sprijin, DRP intenționează să faciliteze achiziția și donarea de bunuri și materiale diverse de strictă necesitate. Granturile, o nouă formă de finanțare nerambursabilă pusă la dispoziție de către DRP, pot fi accesate de către asociații, fundaţii, unităţi de cult, organizaţii neguvernamentale ale românilor din Ucraina.

La inițiativa secretarului de stat Gheorghe Cârciu, și cu sprijinul misiunilor diplomatice din zonele locuite de români, astăzi a avut loc o nouă întâlnire cu reprezentanții mediului asociativ din Ucraina. Potrivit sursei DRP principala temă de discuție a fost programul de granturi dedicat acestor comunitați și cum poate fi obținut acest tip de finanțare pus la dispoziție de către DRP. În privința nevoilor identificate, comunitățile locuite de români au menționat produsele de strictă necesitate, produse alimentare și generatoare.

 

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here