European Song Contest (ESC) se desfăşoară în fiecare an, începând din 1956.

Televiziunea Română este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la acest eveniment european din anul 1993.

În show-ul de sâmbătă, 5 martie, zece concurenţi au luptat pentru a reprezenta România la Torino, la Eurovision Song Contest 2022.  Câștigătorul Selecției Naționale este WRS, cel care a interpretat melodia „Llamame”.

Marea finală a fost pe 5 martie, în direct la TVR 1, TVRi, TVR Moldova, TVR+ şi pe canalul Youtube al TVR, de la ora 21.00.

Pe scena Finalei Eurovision România s-au urcat reprezentanţi din de şapte ţări. Concurenții Eurovision au fost invitați la finala Selecției Naționale.

Eurovision Song Contest 2022 va avea loc în Italia, la Torino, cu semifinalele pe 10 şi 12 mai şi finala pe 14 mai 2022.

Albania cu Ronela Hajati va intra în concurs marti, 10 mai, si va interpreta prima.

Prezentarea piesei „Secret” în Europa a început cu România. De la prima sa apariție pe scena internațională, Ronela Hajati a fost bine primită de public.

România va intra în concurs joi, 12 mai, în partea a doua a Semifinalei cu numărul 2.

Sub sloganul „The sound of beauty”, Eurovision Song Contest 2022 va aduce, pe scena din Torino, reprezentanţii celor 40 de ţări înscrise în competiţie: Albania, Armenia, Australia, Austria, Azerbaidjan, Belgia, Bulgaria, Croaţia, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Elveţia, Finlanda, Franţa, Germania, Georgia, Grecia, Islanda, Irlanda, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Muntenegru, Norvegia, Polonia, Portugalia, Regatul Țărilor de Jos, România, San Marino, Serbia, Slovenia, Spania, Suedia, Ucraina şi Marea Britanie.

Eurovision Song Contest este cea mai importantă competiţie muzicală internaţională, organizată de EBU – cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here