Vicepreşedintele Statelor Unite ale Americii, Kamala Harris, ajunge vineri la Bucureşti în prima sa vizită în România de la preluarea mandatului.

Joi, oficialul american s-a aflat în Polonia, iar vineri se va întâlni, la Palatul Cotroceni, cu preşedintele Klaus Iohannis. La întrevedere va participa şi premierul Nicolae Ciucă, a anunţat Guvernul citat de AGERPRES.

Potrivit site-lui agerpres.ro ceremonia primirii oficiale va avea loc la ora 14,00, pe platoul de ceremonii de la Cotroceni, şi va fi urmată de fotografia oficială în Holul de onoare.

Joi, înainte de a participa la reuniunea informală a Consiliului European, care se desfăşoară la Versailles, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că va discuta cu vicepreşedintele SUA, Kamala Harris, despre postura NATO pe Flancul Estic, Grupul de Luptă aliat care ar urma să fie găzduit de România şi despre soldaţii americani care au venit în ţara noastră.

Potrivit Administrației Prezidențiale Iohannis și Harris au programate convorbiri tete-a-tete şi convorbiri oficiale, la finalul cărora, de la ora 15:30, vor susţine declaraţii de presă comune.

Întrevederea dintre cei doi oficiali se înscrie în cadrul eforturilor aliate şi transatlantice de coordonare strânsă în vederea gestionării situaţiei de securitate, în special la Marea Neagră, cu impact asupra securităţii euroatlantice, şi vine în continuarea consultărilor la cel mai înalt nivel între liderii aliaţi din 11, 18 şi 28 februarie, la care a participat preşedintele Klaus Iohannis şi care au avut loc la iniţiativa preşedintelui Statelor Unite ale Americii, Joseph R. Biden.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here