“Trei ierni” deschide stagiunea artistică la Teatrul Metropol

Teatrul Metropol din Tirana deschide noua stagiune artistică cu piesa de teatru „Trei ierni”. Regia Rozi Kostani, premiera pe 24 februarie la teatru pentru public. Piesa de teatru „Trei ierni” urcă pe scenă cu participarea extraordinară a actorilor: Yllka Mujo, Luiza Xhuvani, Marjeta Ljarja, Viktor Zhusti, Sokol Angjeli, Elia Zaharia, Armela Demaj, Sonila Kapidani, Xhino Musollari, Klea Konomi, Kastriot Ramollari, Shero, Ketjona Pecnikaj, Ina Morinaj, Amri Hasanlliu și Lindar Kaja. Acest spectacol are loc în datele: 24, 25, 26, 27 februarie, 3, 4, 5, 6, 24, 25, 26, 26, 31 martie, 1, 2, 3, 7, 8, 9, 10 aprilie. 

Această piesă, scrisă de autoarea croată Tena Stivicic, este o lucrare care urmărește soarta a patru generații de femei dintr-o familie într-un secol tulbure. Este o lucrare care pune în lumină problemele societății moderne prin observarea stării lumii din perspectiva femeii.

Evenimentele lucrării au loc într-o vilă construită în 1898 în Zagreb, Croația. Această călătorie în timp se desfășoară pe parcursul a 75 de ani, în care evenimentele se concentrează pe trei ierni, pe trei puncte diferite de dezvoltare a țării, în 1945 în timpul creării Republicii Socialiste Federale Iugoslavia, în 1990 până la dizolvarea acesteia, iar apoi până în 2011 când Croația independentă aspiră să negocieze cu UE. În timp ce piesa se concentrează doar pe o casă și o singură familie, în acea casă este scrisă întreaga istorie recentă a Croației și împreună cu ea principalele forțe politice și schimbări ideologice care au modelat Europa modernă.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here