S-a stins Bardhyl Londo, scriitorul care vorbea  chiar prin liniște

S-a stins scriitorul Bardhyl Londo, artistul care vorbea  chiar prin liniște.

O boală gravă i-a luat viața celebrului scriitor și poet Bardhyl Londo.

Poet, publicist, de o voce intelectuală care a încercat să apropie politica cu cetăţeanul. Inima lui Bardhyl Londo a încetat să mai bată vineri. Poetul a murit la vârsta de 74 de ani.

Academia de Științe din Albania subliniază că „separarea poetului Bardhyl Londo de viață este o mare pierdere pentru comunitatea de scriitori și artiști, pentru lumea academică, pentru familie și rude”.

Președinția Academiei de Științe și-a exprimat condoleanțe și a susținut un minut de silentiu în sala „Alex Buda” înainte de începerea activităților sale.

Londo aparține intelectualilor care au împărtășit în timpul vieții și angajamentul în politică. De mulți ani a fost membru al parlamentului albanez. Politica este adesea simțită în versurile sale ulterioare, concentrându-se mai mult pe provocările cu care s-a confruntat țara. Critic față de atitudinile de astăzi față de literatura realismului social, el a cerut adesea ca figura artistului să fie separată de atitudinea sa politică și să judece literatura fără poziții politice.

Opera sa literară include 8 volume de poezie, precum și mai multe romane. Londo este câștigătorul premiului „Migjeni”.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here