Agroturismul este definit ca tipul de activitate agro-culturală care ar atrage oamenii și i-ar face să viziteze ferma sau orice loc departe de centrele urbane. Agroturismul devine, pe scară largă, o oportunitate plăcută de petrecere a timpului liber, de weekend în familie. Oferă o varietate de activități și experiențe, de la călărie, mici locuințe din lemn pe munte, până la participarea la ritualuri alimentare, degustarea diferitelor vinuri și mâncăruri tradiționale.

În alte țări, este puternic susținută de agricultură; Este suficient să menționăm țările învecinate, Italia și Grecia, dar și foarte dezvoltate în SUA, unde acum este o tradiție de familie vizitarea unor tipuri de ferme și târguri agricole.

Mulți agricultori oferă experiențe unice, permițând oamenilor să recolteze măsline și struguri folosind metode vechi de recoltare și participând la ritualurile tradiționale de producție a uleiului și a vinului.


Din păcate, la noi nu s-a dezvoltat, dar în ultimii ani a fost din ce în ce mai în atenție atât de către antreprenori, cât și de către guvern. Există mai multe programe care promovează extinderea fermelor familiale locale care oferă astfel de activități pentru comunitate.


Motivul acestei investiții și beneficii: Având în vedere potențialul țării noastre pentru o astfel de activitate, menționăm că acest sector este un avantaj pentru clientul nostru, acestea fiind aproape gratuite: natură, apropierea de situl arheologic Bylis – sunt pur și simplu mari avantaje care ar trebui bine folosite.

Motto-ul acestei afaceri va fi: Bucurați-vă de minunatul peisaj rural, respirați aerul curat, bucurați-vă de alimente organice și sănătoase de la fermă, simțiți liniștea profundă și experimentați natura împreună cu familia.


Clientul nostru a semnat deja un contract cu ADCR pentru investiții în sectorul turismului rural.

Acesta constă într-un serviciu de „mic dejun”, cu accent pe natură și pe produsele agricole.

Locația se află în satul Hekal, Municipiul Mallakastër, în apropierea orașului antic Bylis, unde numărul de vizitatori este în creștere datorită interesului pentru vizitarea sitului arheologic.

Natura frumoasă (până la un deal înconjurat de măslini, unde vizitatorii pot vedea râul Vjosa și orizontul mării) combinată cu produse agricole (plăci locale și tradiționale) și apropierea de un cunoscut sit arheologic, vor fi punctele cheie pentru succes.


Construcția va include 5 cabine și o clădire cu 2 etaje și un serviciu de subsol la un etaj. El va pune la dispoziție un total de 10 apartamente pentru locuințe. Proiectul pune accent pe mediul relaxant separat de poluarea acustica urbană, iar arhitectura a fost adoptată pentru a fi în concordanță cu stilul local. Clientul a început deja să lucreze cu fonduri proprii. Pentru ca acest proiect să fie finalizat cu succes, se apropie de banca noastră pentru finanțare cu împrumuturi pe termen, cea mai mare sumă urmând să fie plătită din fonduri ARDA care vor fi canalizate către banca noastră.


Restul va fi un împrumut pe 5 ani care va fi plătit în rate lunare care sunt accesibile pentru activitatea prevăzută.

Din acest motiv, perioada de grație este inclusă și în planul de rambursare.


Susținem această afirmație, iar câțiva factori de susținere sunt:


• Plan bun de investiții. Este profitabil, este unic în zona noastră și cererea pentru astfel de proiecte este în creștere.
• Cost redus datorită programului de rambursare ADCR.
• Închiderea din fondurile ADCR prevăzută în termen de 1 an.
• Terenul este deținut de familie. Sunt 1.000 de măslini deținuți de aceștia pe o suprafață de 10.000 de metri pătrați.
• Abilitățile antreprenoriale anterioare ale proprietarilor s-au dovedit de succes.

De: Marinela Binjaku

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here